Santorini

Santorini: látnivalók, nevezetességek, nyaralás

Santorini az egyik legszebb görög szigetnek számít, de semmiképpen se tartozik a legolcsóbbak görög nyaralóhelyek közé. Santorini fekete homokkal borított strandjairól vált nevezetessé, emellett a hófehérre meszelt házak és a híres Santorini naplemente is nagy szerepet játszott abban, hogy a sziget Görögország egyik legfelkapottabb üdülőhelyévé vált.

santorini fehérre meszelt házak

Santorini strandja igazán különleges, hiszen maga egy valódi vulkanikus sziget, így a strand is lávakövekkel borított. A strandtól a  belváros is mindössze néhány perces sétányira van, így természetesen fürdőzési és szórakozási helyszínekből nincs hiány.

Santorini egy  kicsi görög sziget messziről nézve kissé ijesztő látványt nyújt. Titokzatos, magas sziklafalak, a vulkáni kőzethez épített apró, fehér házak, templomok és kápolnák csillognak a szikrázó napsütésben.

Santorini naplemente

Santorini legfontosabb látnivalók

  • Az ide utazóknak szinte kötelező átmenni a vulkánra. Vannak délelőtti és délutáni, illetve egynapos utak is, valamint a naplementében hajózós utak is  vacsorával a fedélzeten.
  • Látogatható múzeum  is! A bormúzeum nagyon érdekes, itt még a gyerekek is jól érezhetik magukat a sok mozgó bábu között!
  • Mese szép látványban részesül az aki ellátogat ide és bebarangolja  Oia, Imerovigli, Firostefani és Fira szikrázóan fehér házai közt húzódó utcákat, megcsodálja  a kék templomkupoláit  a sötét, meredek kráterek mentén.
  • A sziget bővelkedik látványosságokban, ilyen a Perissza mögött található hatalmas sziklatömbön levő ókori város, Thíra romjai. Nagy élmény itt megkóstolni egy kalderaparti étterem kínálatát.
  • Akrotirin látható a 4000 éves város romjai. Ez a település  rendkívüli kultúráról árulkodó romokat tartogat, vannak tudósok akik szerint ezek ugyancsak a legendás Atlantisz egyik városának maradványai.
  • A hatalmas régészeti érdeklődés övezi az ókori Therát. A várost teljes hosszában két részre osztja a  ”szent út”.
  • A Cap Akrotiri, a minószi romokat is itt fedezték fel, ez a település is elpusztult kb. Ie 1500 során a vulkán kitörésekor.
  • Egyedülálló a maga szépségében a hagyományos falu Oia, a faluban  kicsi, vájt fehér, kék, vagy a “homok” házak, neoklasszikus kúriák a helyi nemesség hangulatos udvarai,a  keskeny, macskaköves utcáin élvezet végig sétálni, gyönyörködni.
  • A szigeten található strandok fekete homokos vagy kavicsosak,  Kamari, Ammoudi, Baksedes, Perissa, Monolifose, Kokkini Paralia és másutt is felfedezhetőek és évezhetőek.

Santorini

Vitorlás bérlés Görögországban vagy akár Santorini szigetén természetesen lehetséges, árak felől a helyi utazási irodákban vagy kikötőkben érdemes érdeklődni.

Santorini szállás

Ha hosszabb időre megyünk a környező szigetekre komp közlekedik.

Santorini Szállás

Szállás terén Santorini nem kényezteti el az olcsóbb kategóriájú szállást kereső turistákat. Árakért itt érdemes böngészni, azt jó tudni, hogy Santorini inkább a prémium kategóriás szállásokkal van jól ellátva.

Görögország nyaralás
Kréta legszebb strandjai

További kirándulástippek
Stuttgart
Torremolinos
Hamburg