Briancon

Síelés Franciaországban

Míg nyáron a turisták többsége a Földközi-tengerben lévő strandolás miatt választja Franciaországot nyaralási úti célként, addig télen az emberek a síelés miatt látogatnak el ide, hiszen a tengerparttól megközelítőleg 100 km-re már lehetőségünk nyílik kedvenc téli sportunknak hódolni.

Ha síelésre vágyunk, akkor több nyaralási úti cél közül választhatunk Franciaországban akár a Provence – Alpok- Cote d’Azure régióban is. Természetesen három különböző vidékről van szó, melyek tele vannak jobbnál jobb síterepekkel.

Kedvelt pályarész található Briancon városában, ahol 250 km annak a területnek a hossza, amelyen síelni lehet.

Briancon egy kisváros, mely 1300 méter magasan fekszik. A város rendkívül hangulatos, és kellemes időtöltést biztosít az ide látogató turistáknak.

A déli-Alpok területei szintén nagyon közkedveltek a síelést kedvelő turisták körében. Nagy területen találhatóak itt síterepek, ahol a pályákat bérlet ellenében tudjuk használni.

Ez a táj is bővelkedik a sífalvakban, ahol nem csak a sportolásra nyílik lehetőségünk, hanem megkóstolhatunk különféle ételkülönlegességeket is, valamint megmutatkozik a helyiek vendégszeretete is.

Isola 2000 egy különleges, rendkívül kedvelt hely a síelők körében. Itt nem csak télen, hanem egészen április végéig van lehetőségünk kedvenc sportunknak hódolni. Nem csak síelhetünk, hanem elmehetünk jég falat mászni, snowboardozni de gyalogtúrákon is részt vehetünk.

Orciere szintén nem csak a rendkívül jó síterepekről híres, hanem a városban lehet fürdőzni, korcsolyázni, moziba menni.

A síelés mellett Franciaország déli területein lehetőség van jégautózni, iglut építeni, hómotorozni vagy kipróbálni a jégalatti búvárkodást. Ezt a Lac Long tónál próbálhatjuk ki, és fontos tudni, hogy a nem éppen hétköznapi élményhez nem szükséges semmilyen előképzettség és felszerelés sem, hanem térítés ellenében mindent biztosítanak a részünkre.