konténer rendelés

Konténer szállítás közterületre vagy magánterületre

Amennyiben éppen felújít, építkezik, költözik, vagy csak rendbe szeretné tenni a lakás, ház körül a dolgokat a hűvösebb időszak beköszönte előtt, akkor szinte biztos, hogy a konténer bérlést nem fogja tudni kikerülni. Persze van lehetőség a sittes zsákokat egyesével a saját személyautónkba tenni, majd a budapesti dugóban elfuvarozni több körben a hulladéklerakóba, de a gyakorlatban ez nagyon fárasztó, időigényes és anyagilag sem biztos, hogy jobban járunk.

A konténert közterületre, vagy magánterületre kellene lehelyezni?

Amennyiben Ön is a konténer rendelés mellett döntött, akkor van egy alapvető különbség, amire figyelni kell, mégpedig hogy saját területen helyezteti le a konténert, vagy közterületen.

Az első esetén csak az alapvető dolgokkal kell foglalkozni, mégpedig megtervezni a munkát, kiválasztani a megfelelő konténer szállítással foglalkozó céget, egyeztetni a konténer típusát, méretét, ki- és elszállítási időpontját, illetve meghatározni, hogy hol a legjobb a konténer elhelyezése. Ehhez fontos, hogy stabil talaj kell a konténer alá, hogy ne süllyedjen meg a pakolás közben, a teherautó megfelelően be tudjon állni a megjelölt helyre, illetve Önnek se legyen túl messze a felújítás, építkezés, vagyis a hulladék képzősédének helyétől.

Ha viszont például Budapest belvárosában szeretné lehelyeztetni a konténert, akkor szinte biztos, hogy területfoglalási engedélyt kell kérnie. Ezt a helyileg illetékes önkormányzattól lehet kérni, ki kell tölteni egy nyomtatványt, melyen megjelöli a konténer elhelyezésének pontos helyét, időtartamát, illetve a méretét, ezen kívül pedig meg kell fizetni az eljárás díját. A díj önkormányzatonként változó, van ahol napidíjat kérnek, viszont olyan is van, ahol fix díjat számítanak fel. Kiemelten fontos, hogy az engedélykérésen pontosan kell megjelölni a helyet, házszám szerint, mert amennyiben mégis máshova kerülne a sittes konténer, a közterület felügyelettől bírságra lehet számítani. A bírsággal természetesen akkor is kell számolni, ha a fenti engedély kérési procedúrát kihagyjuk. A területfoglalás esetén érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a konténert szállító teherautónak is el kell férni a lehelyezéskor és a felvételkor, így körülbelül 2-3 személyautónyi helyet szükséges fizikailag is foglalnia.

A konténer rendelés

Az árak meghatározásához a következő információkra van szükség:

  • a konténer helye (Budapest melyik kerülete)
  • a konténer mérete (4-5-6-8 m3)
  • a konténer típusa (tiszta sitt vagy vegyes hulladék szállítás)

Ezen felül, ami sokak számára új információ, hogy létezik lenyitható oldalfalú konténer is, melybe elegendő csak betalicskázni a hulladékot, nem kell minden egyes anyagot az oldalfal felé emelni a bedobáshoz.

Ha Ön is szeretne konténert rendelni, vegye fel velünk a kapcsolatot lenti elérhetőségeink egyikén!

E-mail cím: m.pal@interbridge-trade.hu
Mobilszám: +36/70-368-58-24