nyakkendos_ferfi_saxoo

Így válassz ingedhez nyakkendőt

Általános szabálynak mondható, hogy egy jól megválasztott és megkötött nyakkendő szinte az egyik legfontosabb részlet egy elegáns férfi viseletének az megfelelő ingek mellett. Hogy érdemes nyakkendőt választani a meglévő ingeidhez és hogy érdemes viselni azt? Mutatjuk!

Vizsgáld meg az ingek színét és stílusát!

A legfontosabb szempont, amelyet meg kell vizsgálnunk, hogy milyen stílusú, anyagú és színű ingek találhatóak a szekrényünkben, ugyanis ez a jó nyakkendő megtalálásának fő kulcsa. Anyag tekintetében érdemes a zakó anyagával kontrasztos hatást keltő nyakkendőt választani, így például egy selyem anyagú nyakkendő inkább a markánsabb anyagú zakóhoz fog passzolni.

A szín és a mintázat természetesen az egyik legfontosabb szempont, ugyanis ez az első tulajdonság, amely szembetűnik egy külső szemlélőnek. Érdemes mindig sötétebb nyakkendőt választani, mint az ingek színe, ugyanis ez kihangsúlyozza a nyakkendőt és odavonzza a tekintetet. Fontos még, hogy mintás ingekhez kerüljük a mintás nyakkendő választását, ugyanis a túl sok, különböző minta ízléstelen hatást kelthet.

A nyakkendő vége érjen le addig, ameddig az ing is látszik!

A nyakkendő hossza rendkívül meghatározza a férfi megjelenését, ugyanis egy túl hosszú vagy túl rövid nyakkendő ízléstelen lehet. Természetes a hossz leginkább a kötési technikán múlik, azonban érdemes már a vásárlás során is figyelembe venni a hosszt.

És mi is az aranyszabály? Alapvetően a főszabály, hogy a nyakkendőnek az övecsattig kell érnie. Fontos, hogy sem fölé, sem alá nem érhet! Ez a részlet apróságnak tűnhet, azonban nagyon fontos, ugyanis akár ezen is múlhat a tökéletes megjelenés.

A nyakkendő szélességét illeszd a hajtókához!

A nyakkendő szélessége épp olyan fontos, mint a nyakkendő hossza. Gondoljunk csak bele, milyen komolytalanul festhet egy nagy vállszélességű, határozott férfin egy vékony nyakkendő, vagy épp egy olyan, túl széles nyakkendő, amelyet már a zakó is eltakar.

A megfelelő szélesség megválasztásakor figyelembe kell venni a hajtókát, amely a zakón található. A nyakkendő legszélesebb pontjának ugyanis akkorának kell lennie, mint a zakó hajtókája. Így a keskenyebb hajtókához érdemes keskenyebb nyakkendőt, míg a szélesebb hajtókához szélesebb nyakkendőt választani.

Természetesen a titok a testfelépítésben is rejlik, ugyanis ehhez választunk zakót is. Szélesebb vállakhoz így érdemes szélesebb hajtókájú zakót és nyakkendőt viselni, míg kisebb termethez vagy vékonyabb testfelépítéshez a keskeny hajtókát és nyakkendőt választani.

A megfelelő nyakkendő megtalálása során tehát a vásárló szekrényében található ingek és a zakó játszik óriási szerepet a testfelépítés és a személyiség mellett. Természetesen a nyakkendő színével kiemelhető a szemszín, valamint a bohókásabb egyéniség is, így nyakkendő választásakor mindenképp fontos, hogy olyan darabot válasszunk, amit igazán magunkénak érzünk!