Használjuk ki a belmagasságot!

A nagy belmagasság előnye könnyen belátható. A tér tágasabb, a bútorok közül nyugodtan választhatjuk a drasztikusabb, tömörebb változatokat és a díszítéssel is könnyedén formálhatjuk a tér hatalmasságát. Lakberendezési szempontból ideálisabb a nagy belmagasság, mint az alacsony, mert annak kitágítása sokkal komolyabb feladat. A belmagasság egyetlen hátránya a fűtési légköbméter nagyságából adódik.

De térjünk vissza a berendezési lehetőségekre. A színek hatása itt (is) nagyon lényeges. A plafon sötétítésével, azaz sötétebb árnyalatra való színezésével összébb húzhatjuk a teret. De nagyszerű megoldás az álmennyezet alkalmazása is, hiszen ez – a térmagasság csökkentése mellett – nagyszerűen elrejtheti vezetékeinket és lámpatesteinket is.

A tágas terek másik nagy előnye az óriási tárolófelület kialakítási lehetőségekből adódik. Amennyiben az ingatlan alapterülete nem ad lehetőséget külön tárolószoba kialakítására, csak egy falfelületet feláldozva és beépítve akkora tárolót nyerhetünk, ahová minden dolgunk elférhet.

A nagy belmagasságok akár az alapterület növelésére is alkalmasak lehetnek galériák kialakításával. Az állógaléria teljes értékű térként hasznosítható amellett, hogy ily módon az intim területeinket is elrejthetjük. Nagyon lényeges azonban, hogy hiába alakítunk ki galériát, eladáskor alapterületnek továbbra is csak a tulajdoni lapon található méret fog számítani.