intim gyanta

Ha még sosem voltál, eloszlatjuk a tévhiteket az intim gyantáról!

Az első alkalom, legyen szó bármiről, mindig különleges. Egy új élményben lesz részünk, amiről előtte csak legfeljebb informálódhattunk, de soha nem tapasztaltuk. Legyen az ok az újévi fogadalom vagy egyszerű kíváncsiság, itt az ideje neked is kipróbálni az intim gyantázást! Igen, tudom, értelek! Sok elrettentő dolgot hallottál már róla! De én most arra biztatlak, tapasztalj előbb, aztán ítélj! Mindenekelőtt, bátorítás gyanánt, oszlassuk el a tévhiteket az intim gyantáról!

Az intim gyanta: FÁJDALMAS

Mi tagadás, nem egy kényeztető simogatás, de nem is foghúzás! Sokakat elriaszt a gondolat: “Fájni fog!” Pedig az intim gyantázásnál biztos, hogy már mindenki élt át nagyobb fájdalmat. Az intim gyantázást inkább nevezném kellemetlen érzésnek, mint fájdalomnak. Viszont nagyon hamar hozzá lehet szokni! És ha jófej intimkozmetikushoz kerülsz, akkor szinte az egész gyantázási műveletet végig fogjátok beszélgetni, s már nem is fogsz figyelni erre a kis testi furcsa érzésre!

“Ciki bugyi nélkül!”

Ez normális aggály, hiszen bugyi nélkül valóban csak párunk és közvetlen családtagjaink szoktak látni. Illetve az orvos, nőgyógyász. Viszont az intimkozmetikus naponta szembesül a látvánnyal. Számára ez normális, és kifejezetten nagy segítség, hiszen sokkal könnyebben elvégzi az intim gyantázást, ha nem kell a fehérneműt kerülgetnie, ami egyébként csak a páciens lelki nyugalmát szolgálja, hiszen az intimkozmetikus úgy is lát mindent; különben nem tudna olyan precíz munkát végezni. Az intimkozmetikusok ismertetőjegye a magas szintű empátia és diszkréció (többek közt). Előttük végképp nem kell se zavarban lennünk, se kellemetlenül éreznünk magunkat!

Előborotválás

Kérdem én, ha leborotválod a szőrzetet az intim testtájakon, akkor miért mész intimkozmetikushoz? Hónaljgyantázásért? Persze, értem, nem szeretnél akkora bozonttal beállítani. De ezen csak egyszer kell átesned! Utána, ha rendszeresen fogsz intim gyantáztatni, már nem kell ezt még egyszer átélned!

De, ahogy írtam is, az intimkozmetikus empatikus személy, s tudja, hogy valamikor el kell kezdeni az intim gyantázást. Ők általában borotva-ellenesek, így nem bánják az intim-dzsungelt, csak tarvágást ne végezz az intim bőrfelületeken!

intim gyantázás

Mindent vagy semmit?!

Van köztes megoldás is! Ha egyelőre csak a strandon szeretnél biztonságosan, jóérzéssel közlekedni a bikinidben, vagy a fokozatosság híve vagy, van lehetőség részleges intimgyantáztatásra, illetve különböző fazonok kialakítására. Erről akár az első alkalommal is bizalommal beszélgethetsz az intimkozmetikusoddal az intim gyantázás megkezdése előtt. Ne félj! Ha nem tetszik a kért fazon, 5-6 hét és válthatsz! Közel ennyi időnek kell eltelnie két intimgyantázás között, hogy a szőrzet ismét megfelelő hosszúságú legyen.

“A borotva hatékonyabb az intim gyantánál!”

Legfeljebb gyorsabb, s bármikor alkalmazható, de a hatékonyságát erősen vitatnám! Egyik este leszeded az intim szőrzetet, másnap már viszket, és kandikálnak elő ismét a szőrszálak, immár megerősödve.

Ezzel szemben az intim gyantázáskor nem tarvágás történik! Az intim gyanta a szőrtüszővel együtt távolítja el a szőrszálakat, így teljesen bébi, zsenge, gyenge szőrszálak fognak visszanőni 5-6 hét múlva, melyek nem böknek, s nem képeznek durva borostát az intim bőrfelületeden.

A DIY megoldás jobban megéri

Még, ha intimkozmetikus is vagy, s teljesen érted a dolgodat, akkor is inkább azt javasolom, bízd az intim gyantát másra! Azért, hogy valóban alapos munkát végezhess, olyan hajlatokat is be kell látnod, amiket legfeljebb tükör segítségével tudsz magad elé varázsolni. Megoldható, de a rászánt idő többszöröse lesz, mintha szakemberrel csináltattad volna. S ezen kívül a gyantát, gyantacsíkokat neked is meg kell venned. Sőt, míg az intimkozmetikus nagyker, te, valószínű, kisker áron fogsz tudni hozzájutni.

Illetve, ott van még a csipeszes megoldás vagy epilálás! Ha időmilliomos vagy, egy próbát megérhet!

“Évente egyszer elegendő intim gyantáztatni!”

Természetesen, ha arra van igény, elegendő évente egyszer intim gyantáztatni. Viszont akkor minden alkalommal igazi bozonttal fogsz érkezni az intimkozmetikushoz! Az intim gyantázást 5-6 hetente érdemes ismételtetni azért, hogy fenntarthassuk az esztétikus állapotokat.

Bár viszonylag tartós szőrtelenítésnek számít az intim gyantázás, nem ígér hónapokon át tartó csupaszságot.

Piros napok, tilos napok

Nem feltétlen! Ha megfelelő intimhigiéniás eszközöket alkalmazol, akkor gond nélkül intim gyantáztathatsz a piros napokon is. Mindenesetre érdemes ezt előtte jelezni az intimkozmetikus felé.

Amire viszont készülj fel, ezeken a napokon nem csak lelkileg, de testileg is érzékenyebbek a nők! Így az intim gyantázás kellemetlenebb lehet, sőt előfordulhat, hogy kisebb fájdalommá fokozódik ezeken a napokon. De a szükség törvényt bonthat!

Mit szól hozzá a párom?

A férfiak többsége kifejezetten hálás, ha párja igényes és odafigyel az intim higiéniára, és eltávolíttatja intim testszőrzetét. A megkérdezettek a szerelmi együttlét minőségében tapasztaltak nagyfokú javulást.

Ma már egyre több hölgy is jelzi párja felé, hogy ő is szívesen venné, ha a férfi is hasonlóan tenne, s kipróbálná az intim gyantázást. Szerencsére mind több férfi kapható rá!