Esküvői zenész vagy esküvői dj?

Az esküvő szervezés ​alatt elengedhetetlen és nagyon fontos döntés hogy milyen esküvői zenész vagy esküvői dj -t választunk. Nézzük meg milyen lehetőségek közül tudunk választani.

Mikor válasszunk inkább esküvői zenészt?

Ha jobban kedveljük az élő zenét és nem számít ha ez egy kicsit drágább is lesz de ragaszkodunk az élő zenéhez, akkor mindenképp esküvői zenész a megoldás. Széles skála közül választhatunk, az 1-2 fős esküvői zenésztől egészen a nagy zenekarig. Ha az esküvői zenekar opció jobban tetszik és nem a mulatós felé hajlunk, akkor érdemesebb egy nagyobb zenekart felkérni, akik változatosabb hangzásban szólnak a sokféle hangszer által és minden zenei stílust játszanak.

Mennyi a reális idő amire egy esküvői zenészt szerződtethetünk?

Ha egy személyről van szó, (például egy szaxofonost szerződtetünk) , akkor különböző opciók közül választhatunk, attól függően hogy az esküvö melyik részén szeretnénk az élő zenét.

A legfontosabb pillanatok ahol érdemes élő zenében gondolkodnunk.

  • Ceremónia: a menyasszony bevonulása, a vőlegény bevonulása, gyűrű felhúzás, kivonulás.
  • Állófogadás
  • A vacsora alatt főleg aláfestő zenében érdemes gondolkodnunk, hiszen a vendégek többsége inkább beszélgetéssel tölti a vacsorát, így az élö zene inkább talán egy zavaró tényező minthogy egy kellemes zene. Ez természetesen társaságtól függ, ezért ezt a vendéglista ismeretében el tudjuk dönteni mi magunk, hogy hogyan töltenék szívesebben vendégeink a vacsorát.
  • Esküvői buli

 

Esküvői buli
Az esküvői buli zenére jobban kitérnék, mert talán ez a legemlékezetesebb zenei pillanat az egész esküvő alatt a vendégeknek. Sokszor hallunk olyan kommenteket hogy „fú de jó volt a zenekar, de jót táncoltunk” vagy hogy ” fantasztikus volt a dj, minden szám megvolt neki amit kértünk”
Igazából mindkettő nagyon fontos, de mindkettőben az a közös, hogy az emberek egy jót táncoltak olyan zenére amit szeretnek.

Esküvői dj
Az esküvői dj választás talán egy költségkímélőbb megoldás ha nem akarunk egy nagy zenekart bérelni. Talán nem olyan mutatós mint egy zenész egy szakszofonnal vagy egy hegedűvel, vagy egy nagy zenekar dobokkal és énekesekkel, de ha egy igazán jó és tapasztalt dj-t kérünk fel, akkor ugyanolyan jó hangulatot tud teremteni mint bármekkora zenekar. A lényeg az hogy mint a zenekar mint a dj választáskor figyeljünk arra, hogy már a legelejétől kezdve mennyire rugalmasak és mennyire tartják fontosnak hogy a vendégek a legjobban érezzék magukat ezen a fontos napon.