Aszcendens és horoszkóp: ezt az 5 összefüggést eddig biztos nem ismerted!

Ascend: felemelkedik, felszáll. Aszcendens: az az állatövi jegy, ami akkor kelt fel a keleti égbolton, amikor megszülettünk. Sokat hallottunk, olvastunk már róla, jelentősége mégis gyakran lecsökken az “igazi” horoszkóp mellett. Mit érdemes tudni az aszcendensünkről és miről tájékoztat? Az EZO TV-vel körbejártuk a kérdést!

Meghatározása

Az aszcendensünk születésünk földrajzi helyétől, s attől a pontos (óra:perc) időtől függ, amikor világra jöttünk. Az aszcendens állatövi jegyünk ekkor kelt felt abban az évben ahhoz a földrajzi helyhez kötve. Egy nap 24 órából áll, s 12 állatövi jegy van, így átlag 2 óránként váltják egymást a jegyek. Vagyis minden második órában születő gyermeknek eltérő lesz az aszcendense adott napon, adott helyen. Mivel ez nem óramű pontossággal működik, s vannak “lassabb” és “gyorsabb” jegyek, az aszcendens pontos meghatározását bízzuk szakemberre, de legalábbis egy megbízható aszcendens kalkulátorra!

Miről ad információt az aszcendens?

Gyakran elbizonytalanodhatunk a horoszkópok általános jellemzésénél olvasottak hitelességében amikor egy ismerős szinte teljesen a csillagjegyének ellentétes viselkedést mutat a világ felé. Ne hagyjuk félrevezetni magunkat! A külvilág számára mutatott arcunk nem mindig tükrözi valódi énünket, vagyis a Nap jegyünket. Amit mutatunk és ahogy érzékel minket környezetünk, az valójában az aszcendensünk. Ez, mintegy munkaruha védi valódi belsőnket a külső ítéletektől, véleményektől. Egyfajta szűrőként szolgál: az, aki elfogadta az aszcendenst és kijött vele, azt közel engedjük valódi énünkhöz, a Napjegyünkhöz.

Mire a színjáték?

Az életet ösztönösen szabályai szerint játsszuk még akkor is, ha gyakran nem értjük az ok-okozati összefüggéseket. Aszcendensünk részünk; nem tudunk kibújni alóla, s talán nem is kell. Ahogy a kisgyermek sem érti, minek a márciusi napsütésben a sapek, elviseli, hogy anyja gondoskodóan ráadja. Mivel nem tapasztalta meg az időjárás kora tavaszi szeleburdiságát a sapka nélkül, talán nem is tudja meg, mekkora szerencse, hogy előrelátó édesanyja nem hagyta fedetlenül fejecskéjét.

A nyitottság, őszinteség fontos, de eredendő naivságunk, jóhiszeműségünk sokszor olyan személyeket is közel enged magunkhoz, akik belsőnket teljesen leigázhatják. Valódi önmagunkat, belső értékeinket azok számára tartogassuk, akik valóban megérdemlik! Amennyi a külvilág számára szükséges belsőnkből a hitelesség érdekében, annyi az aszcendensünkön keresztül is érzékelődni fog.

Fizikális pajzsunk

Az aszcendensünk általában külsőnket is meghatározza. Hajviseletünk, ruhánk színei, stílusa, vagyis azok a minőségek, melyek alapján megítélhetnek bennünket első látásra az emberek. Illetve, mi is ezeket mutatjuk meg magunkból a világnak. Ez minden állatövi aszcendensnél más és más, illetve személyenként kicsit eltérő lehet, minekután egy személyt legalább 3 dolog: Aszcendens, Nap- és Holdjegy is meghatároz. Érdemes leellenőrizni magunkat, miután sikerült megállapítani aszcendensünket.

Mitől függ még az aszcendens?

A Föld lakossága ma közel 8 milliárd. Még a egypetéjű ikrek esetén sem tudjuk azt mondani, hogy azonos személyekről van szó. Az általános jellemzéseket mindig nagy vonalakban kell vizsgálni. A különféle szempontok finomítják mindig a képet. Ha már tudjuk a Nap-, Holdjegyünket, valamint az aszcendensünket, egész közel járunk a valósághoz. Aszcendens esetén az uralkodó bolygó jegye, fényszögei, házhelyzete, valamint az aszcendensre eső fényszögek mind további árnyalatokkal gazdagítják személyiségünk alapszínét.

Ne ítélj első látásra!

Ez a bölcsesség már évezredek óta megállja helyét. Lehet, hogy régebbi korok embereinek technikai tudása kisebb volt a ma emberénél; megfigyelőképességük, emberismeretük, kommunikációs képességük a természettel messze felülmúlták a miénket. Ők, valószínű, kalkulátorok nélkül is megmondták egymásnak a másik aszcendensét.