quarena-aquapark-Mogyorod

Aquaparkok: mit tudnak ajánlani a látogatóknak?

Összeállításunkban az ország 4 szegletéből 2 fürdőkomplexumot és 2 aquaparkot szólaltattunk meg az induló nyári szezon kapcsán a Termalfurdok.com közreműködésével. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vízi birodalmak képviselői hogyan látják a helyzetüket, a magyar fejlesztéseket és mit tudnak ajánlani a látogatóknak.

 

Aquaréna Aquapark Mogyoród: A szezonálisan nyitva tartó aquaparkok, – tematikus vízi szórakoztatóparkok – jellemzően a csúszdaélményekre vannak kiépítve. A mogyoródi aquarénában az „sportmedence” hiányát kárpótolja a 26 csúszdapálya 1,5 kilométeres hosszúsága, a 9 medence, mely összesen 3500 m2-es vízfelülettel rendelkezik, de aki mégis úszni szeretne, azt megteheti a vízi élményelemekkel rendelkező medencénkben. A strandokon fordított az arány, a sportmedencékhez jó esetben egy-egy kis-, vagy közepes méretű csúszda áll a vendégek rendelkezésére, többnyire külön térítés ellenében. A strandokat gyakrabban választják rövidebb, míg a tematikus parkokat hosszabb, akár egész napos kikapcsolódásra. Egy tematikus park akár kedvezőtlenebb időjárás esetén is nyújt lehetőségeket. A fedett parkok esetében nincsenek kitéve az időjárásnak, viszont fizikai korlátai vannak az épületeknek, ezáltal a csúszdák számának és hosszának, így az élménynek.

AquaCity Élménypark Zalaegerszeg: Az AquaCity egy kifejezetten a nyári szezonban nyitvatartó élménypark, ahol a család minden tagjának kínálunk szórakozási lehetőséget. 7,5 ha területen, több mint 6000 m² vízfelülettel rendelkezünk. Évről évre egyre nő a látogatószám, persze ehhez meleg nyár is kell.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Fürdő.: Hajdúszoboszlón Aquaparknak nevezzük a csúszdaparkot, mely a 30 hektáros szabadtéri strandunk egy elkerített részén található és az Aquapark a strand kiegészítő szolgáltatása, ezért külön belépővel lehet igénybe venni. Az Aquapark a hazai és külföldi vendégek körében egyaránt népszerű. A 12 méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Az élményfürdőnk fedett, Aqua-Palace Élményfürdő a neve. A fedett élményfürdőben is vannak csúszdák. Az alapvető különbség tehát az, hogy nyitott, vagy fedett létesítményről van-e szó. A nyitott létesítmények (strand, Aquapark) csak szezonálisan üzemelnek, míg a fedett élményfürdő egész évben.

Napfényfürdő Aquapolis: A Napfényfürdő Aquapolis-ban egy egész évben üzemelő beltéri élményfürdőt és csúszdaparkot, valamint egy nyári időszakban üzemelő strand részleget is találnak a vendégek. Mind a fedett, mind a szabadtéri részeken találunk vizes élményelemeket és csúszdázási lehetőséget.
Forrás: termalfurdok.com, itthon.hu

Hasznok linkek a termálfürdők világából
Történelmi fürdők Budapesten
Barangolás gyógyfürőkben, aquaparkokban Magyarországon
A termálvízben a stressz is oldódik
Sárvári Gyógy- és Termálfürdő: kétféle gyógyvíz egy helyen
Mire jó a gyógyiszap? Minősített gyógyászati kezelések gyógyfürdőkben

Híres Aquaparkok világszerte

Aquapark Dubai