4 remek indok, hogy miért varrjunk magunknak

A varrás lehet csupán hobbi, de egy szenvedély is. Egy olyan szabadidős tevékenység, amelyet szívesen csinálunk, ami örömet okoz, ami kellemesen ellazít. Ahhoz, hogy csupán hobbyvarrók legyünk, nem kell őstehetségnek sem lenni. Miért is jó, ha meg tanulunk legalább kezdőszinten varrni? Milyen előnyünk származhat belőle? Mutatjuk a válaszokat!

A saját ízlésünkre formálhatjuk a lakásunkat

Ha elsajátítjuk a varrás alapjait, akár még a lakásunkba is varrhatunk kiegészítőket és dekorációkat. Ha mi készítjük a lakásunkba az ágytakarókat, a függönyöket, az asztalterítőket, nem csak a saját ízlésünk szerint formálhatjuk a lakásunkat, de még sok-sok dicséretet is bezsebelhetünk, ha kicsit kreatívak és ötletesek vagyunk. Hiába nézünk ki egy szép színű függönyt, ha nem találunk színben és stílusban hozzáillő díszpárnákat, vagy egyéb kiegészítőket. Viszont, ha mi varrjuk meg ezeket a lakás kiegészítőket, akkor csodaszép dolgokat alkothatunk.

A vízálló poliészter anyag például egy remek textilválasztás, ha a teraszon lévő bútorainkat szeretnénk kicsit megújítani. Ez az anyag ugyanis nagyon alkalmas a kültéri bútorok szebbé tételére, hiszen párnahuzatokat, ülőhelyhuzatokat varrhatunk belőle. Továbbá, a poliészter anyag remek választás akkor, ha raklapbútorokhoz való matracokra vagy párnákra szeretnénk huzatokat készíteni.

A vízálló poliészter anyag, mint ahogyan a nevében is benne van, víztaszító jellemzővel bír, így valóban ideális választás a kültéri környezet, terasz bútorainak megújítására, felfrissítésére. Ráadásul rengetegféle szín közül válogathatunk: fehér, narancssárga neon, mintás türkiz, sötétkék, ekrü, világossárga, téglaszínű, fáradt rózsaszín, bordó, khaki, lime, szürkésbarna, bézs színű.

Kihasználhatjuk az egészségügyi előnyeit

Voltaképpen a varrás is egy kreatív tevékenyég, amely nem csak a fizikai egészségünkre van hatással, hanem mentálisan is pozitívan hat. A varrás többek között csökkenti a stresszt, optimalizálja a vérnyomást, jó hatással van az önbizalomra, illetve a szorongást is minimalizálhatja. Mivel a varrás koncentrációt igényel, így még az agy működését is serkenti, így akár még a demencia megelőzésében is szerepet játszhat.

Gyerekruhákat is varrhatunk

Akár még gyerekruhákat is varrhatunk, ha nagyon belelendülünk a varrásba. Egy biztos, a gyerekeinket végtelenül boldoggá tesszük, ha saját kezűleg készítünk nekik szabadidő ruhákat, kis szoknyákat, nadrágokat, ingeket, pólókat. Élvezetessé is tehetjük a varrást, ha már az anyagot is együtt választjuk ki a gyerekeinkkel és így maximálisan személyre szabott ruhatárat alakíthatunk ki nekik.

Sokféle anyag közül válogathatunk, de ha lezserebb, sportosabb ruhákat szeretnénk varrni, akkor a minőségi szabadidő anyag nagyszerű választás lehet. Egyrészt nagyon sok, kedves, vidám színű anyag közül szemezgethetünk, másrészt kifejezetten gyerekeknek való mintás anyagok közül is válogathatunk. Többek között találunk dínós, betűs, lovas, autós, egér lányos, rókás, őzes, táncos lányos és egyéb mesefigurás anyagokat.

A szabadidő vagy futter anyag magas minőséget képvisel. Ez az anyag azért is nagyon kedvelt, mivel van belőle vékonyabb és vastagabb változat is, így minden évszakban találunk a kedvünknek és az időjárásnak megfelelő anyagot.

Kifejezhetjük önmagunkat

A varrás nem csak egyszerűen egy hobbi, hanem önmagunk kifejezésére is használhatjuk. Olyan „trendet” alkothatunk, amilyet csak szeretnénk, hiszen a fantáziánkra hagyatkozva teljesen egyedi, kényelmes és nagyszerű ruhatárunk lehet, ha mi magunk varrjuk meg a ruháinkat. Pénzt is spórolhatunk, ha saját „ruhakollekciót” készítünk, sőt, különleges ajándékokat is varrhatunk a családtagjainknak, barátainknak.

A fotó forrása:
G-Stock Studio / Shutterstock.com