Szemöldökemelés

Szemöldökemelés: melyik kezelést válasszam?

A megereszkedett szemöldök miatt nem csak idősebbnek látszunk, de az arcunk karakterét is megváltoztatja. A vidám mosolygós személyiségünk ellenére is gondterheltnek és szomorúnak tűnhetünk. Egy jól elvégzett szemöldökemelés hatására az arcunk akár évekkel fiatalodhat, és visszanyeri korábbi vidám arckifejezést is.

Az idő múlása egyre inkább meglátszik az arcunkon, de az egyéb testtájakat sem kíméli, ráncossá válik a nyakunk a dekoltázsunk, és a kezünket is legszívesebben kesztyűbe bújtatnánk. A szép ívű szemöldökön ma jóval nagyobb a hangsúly, mint korábban, keretbe foglalja az arcot, és a szemet is kiemeli. Míg pár éve 1-1 tetovált szemöldököt láthattunk, addig mára egyre több igényesen elkészített szemöldökkel találkozhatunk.

Hogyan ereszkedik meg a szemöldök?

A gravitáció miatt az életkor előrehaladtával 50 éves kor felett a szemöldök, valamint a felső szemhéj bőre petyhüdten megereszkedik, amelytől az arc szomorkásnak és gondterheltnek tűnik. Számos helyen, területen tapasztalható a drámai változás, és sokak pontosan ezek miatt az arc karakterét negatívan befolyásoló változások miatt kezdenek valamiféle beavatkozáson gondolkodni.

Mi az a szemöldökemelés?

A szemöldökemelés igen népszerű orvos esztétikai eljárás, mivel látványos eredményeket garantál, gyakran szemöldök liftingként találkozhatunk vele. Egyrészt történhet sebészeti úton, másrészt szike nélkül (minimál invazív eljárás keretében). Ha valaki utána olvas az interneten, akkor azt tapasztalja, hogy míg néhány beavatkozáshoz (általában) egy-két kezelés típust kínálnak, addig a szemöldökemelés több technikával is történhet például:

  • Botox befecskendezésével;
  • Hialuronsavas feltöltéssel;
  • Fogazott szálas (COG) kezeléssel;
  • APTOS szálakkal;

Melyik arcfiatalító kezelést válasszam?

Azt, hogy melyik a legideálisabb a számukra laikusként nem könnyű eldönteni, ezért erősen ajánlott a szakember tanácsát kikérni konzultációs lehetőség alkalmával. Az orvos esztétika célja az, hogy az ügyfél elégedettségére egyrészt visszaállítsa az arc eredeti harmóniáját, illetve a lehető legtermészetesebbnek tűnő módon megszépítse. A szakember a személyre szabott terv keretében olyan eljárást (illetve kezelés kombinációt) javasol, amely látványos és esztétikus hatást eredményez.

A botox általában az enyhébb megereszkedés ellen jó, a hialuronsavval jól feltölthető a helyi volumen hiány, amely gyakran oka a szemöldök megereszkedésének. Manapság szemöldök liftingre bevett eljárás a COG-fogazott szálas kezelés, amely akár egy évnél hosszabban is kifejti a hatását. Sokan választják az APTOS szálakat, hiszen ár-érték aránya kiváló – akár 1-2évig is tarthat a hatása –, másrészt alkalmas az arc kontúrozására is.

Mi az a „Fox eye” (rókaszem kezelés)?

Hazánkban Lisa szemként is ismert, egyre népszerűbb kezelés típus, amely látványos és egzotikus tekintetet varázsol azáltal, hogy a szemöldök végeit speciális COG-szálakkal megemelik. A lifting hatás mellett – a megereszkedett szemöldök külső ívét emelik meg – azok számára is jó választás, akiknek a szemöldöke aszimmetrikus. A minimális eltérés korántsem ritka, azonban gyakori, hogy például az egyik oldalon az erős arcmimika miatt szemmel láthatóan nagy az eltérés. Ez nem csak a szemüvegkeret választást, de a sminkelést is megnehezíti.

Mikor ajánlott a kezelések kombinációját végezni?

Bár sokszor egy-egy kezelés típus önmagában is hatásos, de ha feszes és fiatalos bőrre vágyunk, és az arcvonást is szeretnénk korrigálni a szemkörnyék fiatalítás mellé kifejezetten ajánlott akár a hialuronsavas feltöltés, vagy a botox kezelés a tartósabb eredmények érdekében. Mivel a szemöldök megereszkedése egyéb tünetekkel is jár, például pigmentfoltokkal, ráncosodással, nagyon valószínű, hogy komplex kezelés csomag nyújtja a természetes hatást.

Fotó: Darvas Esztétika