puha takaró

Miért jó választás egy polár takaró a gyermek számára?

Egy pihe-puha polár takarónak számos funkciója lehet egy gyermek életében. Ha ebbe burkolózik be este, hamar jönnek majd az álommanók, de segítségével komfortosabbá válik az utazás, még kellemesebb élménnyé a kuckózás, a közös olvasás vagy a földön való játék is. Vagyis nem kérdés, hogy minden gyerkőcnek szüksége van egy ilyen meleg takaróra. Ebben a bejegyzésben mindig fontos információt összegyűjtöttünk azzal kapcsolatban, hogy milyen funkciói lehetnek egy ilyen kiegészítőnek és mire érdemes figyelni a vásárlás során.

Mikor praktikus egy polár takaró használata?
Számos olyan alkalom van, amikor nagyon hasznos lehet, ha kéznél van egy polár takaró. Egyrészt természetesen az alvás közbeni takarózásra is tökéletesen alkalmas, hiszen bizonyított tény, hogy minden kicsinek szüksége van egy biztos pontra az ágyban is, amely segítségével könnyen megnyugszik és elalszik. Lehet ez a cumija, a kedvenc játéka vagy éppen a hőn szeretett mesefigurájával ellátott polár takarója. Így lefekvéskor mindig vele lehet valamelyik Disney hős, Bing nyuszi, Peppa malac, Hello Kitty, Sam a tűzoltó vagy akár az általa legjobban kedvelt állat is. Lényeges, hogy ha lehet, közösen válasszátok ki a mintát, így biztos lehetsz abban, hogy a neki leginkább tetsző típust veszitek meg. Ezen felül ugyanakkor számos más funkciója is lehet még egy ilyen takarónak. Egy utazás során például, ha a gyermek elszenderedik a kocsiban, a vonaton vagy a repülőn, máris adott számára a kényelmes és puha társ, amely segítségével szebb lesz az álma. Sőt, akár a padlóra is lekerülhet egy-egy közös könyvlapozgatás vagy építőkockázás alkalmával, így kizárható, hogy esetleg felfázik vagy megfázik az ücsörgős játék közben. Végül, de nem utolsósorban remek kiegészítője lehet ez a takaró a vasárnap reggeli kuckózós kakaózásoknak vagy a téli estéken összebújós és mesélős pillanatoknak is. A takaró anyagának hála, nem kell tartani attól, hogy beleizzad vagy bőrirritáció alakul ki.

Ovis takarónak is tökéletes!
Egy ilyen puha polár takaró a fentiek mellett akár ovis takaróként is funkcionálhat. Ha az óvoda engedi, hogy a gyermek magával vigye a kedvenc plédjét, akkor nem kérdés, hogy be kell kerülnie az ovis zsákba ennek a kiegészítőnek is. Mikor előkerül, biztosan azonnal nyugodtabbá válik és jobbat fog majd pihenni, hiszen az otthoni, biztonságos körülményekre emlékezteti.

Mit érdemes figyelembe venni a vásárlás során?
Mivel nem létezik olyan minőségi, polár takaró, amely ne lenne tökéletesen puha és meleg, a vásárlás során leginkább a méretet, a színt és a mintázatot érdemes figyelembe venni. Ezek a kiegészítők különböző méretekben elérhetők, így nem lesz nehéz megtalálni közöttük a leginkább megfelelőt. A legnépszerűbbek közöttük óvodás gyermekek számára a 100×150 centiméteres és a 120×140 centiméteres típusok. Érdemes olyan nagyságút választani, amely segítségével a gyerkőc nagyobb korában is kényelmesen takarózhat, így nagyon sokáig vehetitek hasznát ennek a takarónak. A színeket és mintákat tekintve a döntés az ifjú tulajdonosé, hiszen kaphat rajta helyet a népszerű mesefigurák egyike, de lehet tematikus témájú is, sőt, édes állatfigurás verziók is léteznek. Például egy Mancs őrjáratos vagy a Jégvarázs szereplőivel ellátott takaró méltán lehet kedvenc ovis kísérője gyermekednek.

Érdemes többet is beszerezni belőle
Jó tanács, hogy ha van rá lehetőség, ne ugyanaz a pléd legyen használatban az ágyban, mint amit magatokkal visztek utazáshoz vagy amint játékra használtok. Hiszen az eltérő terepeket más-más dolgokkal érintkeznek a takarók, az így begyűjtött esetleges baktériumokat és szennyeződéseket pedig nem lenne jó bevinni a kiságyba. Ezzel pedig rengeteget lehet tenni a gyermek egészségéért, valamint a gyerekszoba higiéniájáért egyaránt.

Látható, hogy számos különböző funkciója lehet egy puha polár takarónak, amely hamar a gyerkőc életének szerves részévé válik majd.