mi az a SEO

Mi az a SEO?

Keresőoptimalizálás szolgáltatásunkkal elérheti, hogy honlapjára könnyen találjanak rá akkor is, ha nem ismerik a címét. Ilyenkor fontos, hogy internetes keresőt (pl. Google) használva is egyszerűen jussanak el az Ön honlapjára – ennek pedig az a feltétele, hogy a megfelelő szavakra keresve az Ön honlapja a kereső találati listáján elöl szerepeljen.

A keresőoptimalizálás (SEO – search engine optimization) lényege, hogy honlapját olyan keresőbarát webes felületekké alakítjuk át, hogy a „keresőrobotok” könnyen bejárható és informatív felületnek lássák. Emellett a weboldalt ellátjuk azokkal az alapvető információkkal (meta tag-ek), ami alapján a robotok hozzájutnak a szükséges adatokhoz weboldalról (címe, leírása, nyelvezete, karakter készlet típusa).

Kiemelt címszavakkal és megfelelő, releváns szövegezéssel felhívjuk a keresők figyelmét, hogy weboldal a keresők találati listáján az optimalizált kulcsszavakra előkelő helyezést foglaljon helyet.

Kiépítjük weboldalának széleskörű és minőségi linkkapcsolatait, számos információt helyezünk fel weboldalának tartalmáról és szolgáltatásáról. Ezen linkkapcsolatoknak köszönhetően nem csak a keresőn keresztül juthat az oldal látogatókhoz, hanem a linkkapcsolatok révén is, ezzel vonva maga után, hogy emelkedni fog weboldalának bizalmi értéke is.

Az általunk elvégzett keresőoptimalizálás azonban ennél összetettebb és több szempontot is érintő folyamat, további részletek a SEO-Expert.hu weboldalon. A fentiekben leírt módon kialakított weboldalak oldalait amellett, hogy a keresők megjelenítik találati listájukban (indexelik), kiemelkedő helyezéssel is ellátják.

Néhány lépésben a találati listák elejére…

 • Nyitó megbeszélés, egyeztetés az esetleges kulcsszavakról – Elsőként megvizsgáljuk a weboldalt, hogy van –e valamilyen funkcionális akadálya az optimalizálásnak. Ezt követően az Önök termékeire/ szolgáltatásaira leginkább jellemző keresőszavakból összeállítunk egy listát.
 • Weboldal analízis – a következő lépés a honlap elemzése Javaslatokat teszünk az esetleges módosításokra, melyek elengedhetetlenek a keresőbaráttá tételhez és a hatékony keresőoptimalizáláshoz.
 • Meta értékek beállítása – Az előzőleg összeállított kulcsszavakból Önökkel együtt választjuk a véglegesen használandóakat. Javasolt egy Google Ads kampány, mely segít abban, hogy valóban a legmegfelelőbb kulcsszavakat válasszuk ki keresőoptimalizálásra. Azon kulcsszavakat, amikre az Önök célközönsége célzottan rákeres.
 • Az index oldal (nyitóoldal), mint a weboldal kiemelten fontos oldalának elemzése, és átalakítása – szükség esetén az oldal szövegezésének módosítására, kiegészítésére is javaslatot teszünk. Amennyiben segítséget igényelnek, szövegíróink eddigi gyakorlatukra és tudásukra támaszkodva képesek az Önök weboldalához olyan tartalmakat összeállítani, amely a kiválasztott kulcsszavakat a keresőoptimalizálás szempontjából megfelelő mennyiségben tartalmazzák. Emellett a szöveg illeszkedik a honlap kommunikációs céljaihoz, és hatékonyan szolgálja is azt.A belső, menü tartalmi oldalaknak elemzése és átalakítása (relevancia vizsgálat profi SEO programokkal) A navigáció és tartalommegjelenítés megfelelő „routingja”-nak lényege, hogy a honlapon belüli tartalmak „URL”-je közvetítse magukat a tartalmakat. A keresőbarát „URL”-ek kezelésének meghatározása a fejlesztés specifikációs fázisában ideális.
 • A weboldal HTML kódjának elemzése és szükség esetén javítása – A böngésző oldali szabványok követése minden online alkalmazásnál fontos. A keresőrobotok a böngészőkhöz hasonlóan a weboldalak által kiküldött keresőoldali tartalmakat tudják feldolgozni. Fontos az akadálymentesített ( valid ) oldalak építése , (HTML; CSS; WAI), illetve a különböző böngészőkben a funkcionalitás tesztelése. Fontos, hogy nem szabad a frontend fejlesztést teljesen ennek alávetni, mert a honlapokat nem a „valid”-itásuk alapján értékelik a látogatók! Fontos a hibamentes honlapkészítés, mert csak így tud jól szerepelni a keresőoldalakon. Garantáljuk a valid honlap készítést. Az oldal alján található ikonon keresztül ellenőrizhető a honlap, illetve a leendő honlap validsága.
 • A weboldalra mutató linkek összegyűjtése és elemzése: Keresőoptimalizálás szempontjából rendszeresen ellenőrizni kell a weboldalra utaló linkeket. Ezt könnyen és egyszerűen megtehetjük néhány ingyenes szolgáltatás igénybevételével. A SEO során nélkülözhetetlen munka a linképítés. Minél több helyen hivatkoznak az oldalra, annál jobb pozícióba kerül a webkereső a találati listáján a korábban megadott kulcsszavakra.
 • További belső és külső linkkapcsolatok kiépítése (linkfejlesztés) – Fontos opció a linkstratégia kialakítása, mert így érhet el a weboldal a találati listákon megfelelő helyezést. Ez a más oldalakról az Ön honlapjára visszamutató hivatkozások elhelyezését jelenti. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre a keresőoptimalizálás – szolgáltatás ( linkmenedzsment ) esetében is.
 • Kulcsszóelemzés és kialakítás: az adott kulcsszavakra egyenként rákeresünk a Google-ben, így átlátjuk, hogy adott szavakra mennyi oldal jelenik meg, azaz mennyi konkurenciával kell számolni. A két adatból pedig kialakítjuk, hogy mely kulcsszavakra érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, azaz melyekkel tudunk előrébb jutni a keresőkben.
 • Konkurencia elemzés: A konkurencia elemzés több esetben is hasznos lehet: a.) ötleteket adhat linképítéshez ( versenytárs elemzéssel fel tudjuk kutatni, hogy ők milyen katalógusokba regisztrálták weboldalaikat). b.) A konkurens oldalak szóhasználatát elemezve megtalálhatók a legtöbbet keresett keresőszavak vagy szinonimák, amelyekre érdemes optimalizálni a weblapot. Ezen adatok a kereső optimalizálás folyamatában lehetnek hasznosak és hozzájárulhatnak az oldal hatékonyabbá válásához.

Bár az átalakítások nem mindig látható változásokat jelentenek a weboldalon; arra törekszünk, hogy változatlan formában maradjon meg mind az eredeti tartalom, mind a megjelenés. A szükséges változtatásokra javaslatokat teszünk és egyeztetjük a Megrendelővel.

Amennyiben a weboldal vagy technikai okból nem alakítható át, vagy túlságosan nagy munkát igényel ahhoz, hogy hatékony, keresőbarát webes felületté váljon,

 • újat készítünk helyette.
 • kiegészítjük az általunk készített, keresőoptimalizált webes felületekkel Ezek szoros linkkapcsolatban vannak weboldalával ( valamint a látogatók automatikus levélküldővel e-mailt tudnak küldeni, megtekinthetik elérhetőségeket.
 • Ha egyáltalán nem rendelkezik weboldallal, keresőoptimalizált weboldalt készítünk Önnek.A fent felsoroltak alapján mindenkinek ( legyen az bármilyen tevékenység, cég , vállalkozás ) tudunk MEGOLDÁST, illetve segítséget nyújtani.

A szolgáltatás lehetőséged ad a kisebb cégeknek, egyéni vállalkozásoknak önmaguk népszerűsítésére. Emellett a nagyobb cégek weboldalainak, internetes portáljainak átfogó keresőoptimalizálását is vállaljuk.

Szolgáltatásunkat szakmai tapasztalatainknak köszönhetően a legnagyobb precizitással és legjobb tudásunk szerint végezzük!