kerti medence

Megoldás a kánikula ellen: Felfrissülés a kertben

Végre itt a nyár és vele együtt megérkezett a forróság is, amit a hűsítők mellett a strand és a víz közelsége jellemez. Sokunk ilyenkor a leutazik a Balatonhoz vagy az Adriában mártózik, de van ennél egy jóval kedvezőbb megoldás is: a kerti medence.

Webshopok termékkínálata rendkívül szerteágazó, ám a nagy döntés meghozatala előtt számos más szempontot kell még figyelembe venni, amikor medence építésére vagy telepítésére adjuk a fejünket.

Elsősorban a rendelkezésre álló területet kell számításba venni, illetve annak tájolását, ugyanis nem mindegy, mikor és hogyan éri majd a nap medencénket. Fontos, hogy a vizet kellően átmelegítse a nap, viszont nem árt, ha bizonyos időszakokban éri árnyék is. Amint kiválasztottuk a megfelelő területet, válasszuk ki, hogy milyen típusú medencét szeretnénk vásárolni!

Felfújható gyerek medence

Ha a család létszáma meghaladja a két főt, mindenképp érdemes elgondolkodni egy kisebb méretű medencét ahol a gyermek kedvére pancsolhat és a friss levegőn lehet egyszerre. Ennek a típusnak legnagyobb előnye a kedvező árfekvése, valamint a könnyű felállíthatósága. Amennyiben rendelkeznek házi állattal, nem árt vigyázni, ugyanis könnyen megsérülhet így a fala.

Merevfalú és fémvázas kerti medencéket itt találhatsz.

Sokan ruháznak be az ilyen típusú medencére, nem ok nélkül. Ha a tulajdonosa rendszeresen karbantartja, tisztítja, szűri a vizet, akár több évig is gond nélkül a család szolgálatában állhat. A merevfalú medence szerkezetéből adódó stabilitása mellett további előnye, hogy több fő is kényelmesen elfér benne, így családok számára különösen ajánlott egy intex medence beszerzése.

kerti medence

Épített medence

Egy ilyen medence látványa már luxus életkörülményeket feltételez, hiszen annak megépítése és karbantartása egyaránt sok költséget emészt fel. Emellett, rendkívül testreszabható, ugyanis a megvalósításnak – mondhatni – egyedül a képzelet szab határt. Egy lépcső vagy ülőpad beszerelésével pedig rögtön a strandon érezhetjük magunkat.

fotók: canva.com