Kukoricakrémleves – Ha unod már a csöves kukoricát
Könnyű és krémes, finom nyári fogás, ami mindenkinek ízlik, aki rajong a kukoricáért. Ha Te is közéjük tartozol, muszáj kipróbálnod!
Kukorica krémleves
Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 mokkáskanál olaj, 2 kukoricacsőről levágott kukoricaszemek, fél liter víz, 10 evőkanál kukoricadara
- Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, sóval és olajjal pirítsd meg, majd tedd rá a felaprított sárgarépát és főzd puhára!
- Engedd fel fél liter vízzel és mixerrel pépesítsd össze! Forrald fel, add hozzá a kukoricadarát és főzd addig, amíg besűrűsödik.
- Tálaláskor tedd bele a friss kukoricaszemeket!
Bár a kukorica krémleves elkészítése nem kíván nagy mennyiségű élelmiszer összetevőt, azért érdemes tisztában lenned hol lehet a legolcsóbb élelmiszer alapanyagokat beszerezni, a Minden Akció katalógus aktuális számaiban valószínű te is megtalálod számításaidat.