Kukorica krémleves

Kukoricakrémleves – Ha unod már a csöves kukoricát

Könnyű és krémes, finom nyári fogás, ami mindenkinek ízlik, aki rajong a kukoricáért. Ha Te is közéjük tartozol, muszáj kipróbálnod!

Kukorica krémleves

Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 mokkáskanál olaj, 2 kukoricacsőről levágott kukoricaszemek, fél liter víz, 10 evőkanál kukoricadara

  • Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, sóval és olajjal pirítsd meg, majd tedd rá a felaprított sárgarépát és főzd puhára!
  • Engedd fel fél liter vízzel és mixerrel pépesítsd össze! Forrald fel, add hozzá a kukoricadarát és főzd addig, amíg besűrűsödik.
  • Tálaláskor tedd bele a friss kukoricaszemeket!

Bár a kukorica krémleves elkészítése nem kíván nagy mennyiségű élelmiszer összetevőt, azért érdemes tisztában lenned hol lehet a legolcsóbb élelmiszer alapanyagokat beszerezni, a Minden Akció katalógus aktuális számaiban valószínű te is megtalálod számításaidat.