Két szék közül a padra, avagy jöjjenek a legütősebb ülővariációk nemcsak a konyhába!

A hagyományos étkezők felépítése évtizedek óta nagyjából ugyanúgy néz ki. Időközben stílusok jöttek-mentek és vadonatúj berendezési ötletek is napvilágra kerültek.

Így aztán a tradicionális faszékeken túl is bőven van élet, már ami a kulináris élvezetek fő helyszíneinek belakását illeti!

De mit keresnek a padok a konyhákban?

Kifejezetten sokat! Persze a lakás számos pontján helytállhatnak azért, hogy végül kényelmes és trendi ülőhelyekké váljanak. Egyébként, ha már fentebb szóba hoztuk a hagyományokat, akkor érdemes megemlíteni, hogy ez az ülőtípus nem új keletű találmány. Régen szinte minden családi ház rendelkezett saját paddal, kint az udvaron és bent a lakrészben is.

Szóval a tradíciókat kicsit újragondolva nem csoda, hogy megjelentek a kárpitozott, vagy éppen párnákkal ellátott padok tagjai. Amik ülésre, meg persze a szemek legeltetésére méltóak.

Praktikumukat erősíti, hogy kevés helyet foglalnak, hiszen akár még az étkezőasztalok alá is berejthetőek, ha a szükség úgy kívánja. De persze a maguk teljességében is kitölthetik a teret, ez már abszolút hely- és helyiségfüggő.

Az étkezőszékek rendeltetés szerinti helye a konyha. Legalábbis alapesetben. Viszont a külön étkezővel büszkélkedő otthonokban változhat az elhelyezési-képlet.

Ráadásul egyes lakberendezési megoldások a nappalit emelik ki, mint a közös étkezések helyszínét. Szóval a székek határozottan sokféle módon láthatják el a feladatukat. Nem véletlen, hogy a termékpaletta tagjai szó szerinti és átvitt értelemben egyaránt sokszínűek. Így aztán bárki, gyakorlatilag bármilyen stílusú helyiségbe találhat megfelelő ülőfelületet.

A padok és az étkezőszékek passzolnak egymáshoz?

Passzolhatnak igen. Ha a kiszemelt modellek stílusban megegyeznek, tehát például modern vagy éppen klasszikus megjelenésűek, akkor a harmónia garantálható. Egymás kiegészítéseiként kerek egésszé varázsolhatják azt a teret, ahova költöztetik őket.

A hasznosságuk mértéke nem csorbul akkor sem, ha együttesen vannak jelen az adott helyiségben. Hiszen mindkét ülőtípus különböző fokú komfortosságot kínál. Az eltérő, de abszolút szemre való kisugárzásról nem is beszélve.

Persze külön-külön is nagyszerűen mutathatnak, berendezve mondjuk a nappalit, az étkezőt vagy a konyhát.

A kényelem így is úgy is garantált!

A fotó forrása:
J. Zhuk / Shutterstock.com