By
Olasz konyha: ételkülönlegességek és receptek

Az olasz konyhát rendkívüli választékosság és könnyedség jellemzi. Ételeik készítéséhez leggyakrabban olívaolajat használnak, de más növényi zsiradékok is kedveltek. Az országot határoló tengerek bőségesen ellátják az olaszokat halakkal és rákokkal, ezen kívül állattenyésztésük nagy mennyiségben biztosít konyháikra szarvasmarhát, bárányt, kecskét, baromfit. A vadételek is nagy népszerűségnek örvendenek, legfinomabb csemegéik a vadszárnyasok és nyulak.

By
Paleolit táplálkozás

Mostanában egyre több forrásból hallhatunk a paleolit táplálkozásról, mégis rengeteg tévhit övezi ezt az étrendet. Ezek közül talán a leghajmeresztőbb, hogy a paleolit (vagy paleo) táplálkozást folytatók nyers húst esznek.

By
A kávéültetvényektől hosszú út vezet a kortyolás mámoráig

Sokan talán bele sem gondolnak abba, hogy milyen rögös utat járnak be a kávébabszemek, míg végül a csészékben, lefőtt feketékként érnek révbe. Persze, alapvetően ez az az információ, ami többeknek látszólag nem releváns, hiszen a végeredmény a lényeg. Ellenben a minőség jegyében mégis csak érdemlegesek a végigjárt stációk.