Adózási rend, változások az ellenőrzésben, büntetésben

Az adózás rendjéről szóló törvény sok ponton módosult, számos egyszerűsítésre és könnyítésre került sor. Például az adóigazolás iránti és a fizetési könnyítésre vonatkozó kérelmet elektronikusan is be lehet terjeszteni, ugyanakkor a feketegazdaság elleni küzdelem jegyében szigorodnak az ellenőrzési szabályok és a szankciók. További friss hírek a Bilanzdual Könyvelőiroda oldalán. Az adóhatóság kockázatelemzéssel legalább az induló vállalkozások 20 százalékát ki fogja választani ellenőrzésre az adóelkerülésre létrejött vállalkozások kiszűrése érdekében.

A NAV be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása esetén becsléssel állapíthatja meg az elmaradt adót, járulékot. A mulasztási bírság maximális mértéke a magánszemély adózóknál 100 ezerről 200 ezer, más adózók esetén 200 ezerről 500 ezer forintra emelkedik.

könyvelés

A számla- és nyugtakibocsátási kötelezettség megsértése, a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása, továbbá az igazolatlan eredetű áru forgalmazása esetén egységesen 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki. Ezekből is látható, hogy a könyvelés egyre fontosabbá válik a cégek életében. A törvénysértő alkalmazottra is minimum 10 ezer, maximum 50 ezer forint mulasztási bírságot lehet kiróni.

Hivatkozások:
Komplex könyvelés: döntéstámogató könyvelési szolgáltatások
Csak egy kis odafigyelés kell és megelőzhető az önellenőrzések 90%-a!
Könyvelő Budapesten: az Ön elvárásainak megfelelő részletességgel
Könyvelés Budapesten: személyre szabott, teljes körű információkat szolgáltatunk