wizzair poggyász

A Ryanair és Wizz Air legfrissebb poggyász szabályai – Készülj fel jól az utazásra

Jöjjön egy kis összehasonlítás a Ryanair és a Wizzair között. Melyik légitársaság, milyen poggyászméreteket fogad el?

Ryanair poggyász: Mire számíthatsz?

Ha Ryanair-rel utazol, fontos tudnod, hogy a légitársaság aktuális szabályozása szerint minden utas egy kisebb kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre ingyen. A kisebb kézipoggyász a legtöbb esetben egy hátizsák vagy egy kisebb táska, amelynek mérete nem haladhatja meg a 40cm x 20cm x 25cm-t. Azt javasolják, hogy a kisebb kézipoggyászodban csak a legszükségesebb dolgokat, például az utazási dokumentumaidat, pénztárcádat, mobiltelefonodat és esetleg egy könyvet vagy magazint tarts.

Ha ennél nagyobb poggyászra van szükséged, akkor a Ryanair-nél van lehetőség kabinbőröndöt is felvinni a fedélzetre, azonban ezért külön díjat kell fizetni. A kabinbőröndök maximum mérete 55cm x 40cm x 20cm, és súlya nem haladhatja meg a 10 kilogrammot.

Wizz Air poggyász: Milyen szabályok vonatkoznak rá?

Ami a Wizz Air-t illeti, a szabályok kissé eltérnek a Ryanair-étől. A Wizz Air-nél minden utasnak jogában áll felvinni egy kisebb kézipoggyászt a fedélzetre ingyen, aminek maximális méretei 40cm x 30cm x 20cm. Ez az úgynevezett “kis kézipoggyász” tökéletes arra, hogy az alapvető dolgokat, mint például utazási dokumentumok, elektronikus eszközök és egyéb személyes tárgyak magaddal vihesd.

A nagyobb méretű kézipoggyászok esetében a Wizz Air szintén extra díjat számol fel. A nagy kézipoggyász maximális mérete 55cm x 40cm x 23cm, és súlya nem haladhatja meg a 10 kilogrammot.

Mit jelentenek ezek a szabályok az utazó számára?

Mind a Ryanair, mind a WizzAir poggyász esetében fontos, hogy a szabályokat már az utazás előtt alaposan ismerd meg, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket a repülőtéren.

Az előírásoknak megfelelő méretű és súlyú bőrönddel érkezni a repülőtérre elengedhetetlen. Az, hogy milyen típusú bőröndre van szükséged, attól függ, hogy mennyire hosszú az utazásod, mennyi csomagot kell magaddal vinned, és persze a személyes igényeidtől is.

Számos utazótáskát és bőröndöt találsz a piacon, amelyek megfelelnek ezeknek a méreteknek, így nem kell aggódnod, hogy nem találsz megfelelőt. Még a CabinZero és Samsonite márka is kínál olyan bőröndöket és hátizsákokat, amelyek kifejezetten az ilyen diszkont légitársaságok szabályai szerint készültek.

Az alapvető tanács tehát a következő: mindig ellenőrizd a légitársaság aktuális poggyász szabályzatát, mielőtt megkezdenéd a csomagolást. Válassz olyan bőröndöt vagy hátizsákot, ami jól illeszkedik az utazási terveidhez és a légitársaság előírásaihoz, hogy az utazásod könnyed és gondtalan lehessen.

Alacsony költség magas élmény?

A Ryanair és a WizzAir poggyász szabályai hozzátartoznak az alacsony költségű utazási élményhez. A szabályok megismerése és betartása elengedhetetlen, hogy utazásod simán és problémamentesen alakuljon. Az előkészületek során mindig vedd figyelembe az utazás hosszát, a szükséges csomagmennyiséget, és természetesen a légitársaság aktuális szabályait.