puzzle

Már egyetlen darab puzzle-ben is ott van a kép egészének ígérete!

A részletekben bújik meg a lényeg. Ez a mondás olyan, mintha a kirakózásra írták volna. Ráadásul sokan úgy tartják, hogy valójában a legkisebb darabban is ott rejlik a végül formát öltő alkotás egésze. S ez nem is tévedés, mert a hiánytalan végeredmény létrehozásához egyetlen egy apró darab sem hiányozhat!

Milyen kép bontakozik ki darabról darabra?

Hogy mi a népszerű Clementoni puzzle titka? Tulajdonképpen elegendő csak ránézni a gyártó kínálta variációkra, és azonnal nyilvánvalóvá válhat a titok. Ami tulajdonképpen nem is annyira rejtélyes. A minőség az, ami a kulcs, ami világszerte milliókat tart lázban, és ami a puzzle-ök esszenciáját, vonzerejét adja. Ez az, ami egyúttal a megbízhatóság forrása is, egyben. Az ötletes képek ráadásul újfent a vállalat kreativitását dicsérik, ami szintén nem egy utolsó pozitívum. Főleg, ha amúgy a kirakózás mindennaposan jelentkező szenvedély, mert így azért hamar a végére lehet érni még az ezer darabos verzióknak is. Márpedig a lelkesedést, az elszántságot, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy a puzzle fűszerét az adja, hogy van benne egy kis kihívás, kíváncsiságot vált ki és táplálja a kitartást. Nem csoda, hogy az esetek többségében egy-két alkalomnál többször senki sem szereti ugyanazt a képet összerakni, mert bár nyilván az aprólékos részletek letisztázása sohasem egyszer egy, de a végeredmény túlzott ismertsége fűszertelenné teheti az alkotás perceit, óráit. Még jó, hogy a gyártó felhozatala széles spektrumot jár be, így aztán esélytelen puzzle-múzsa nélkül maradni.

Kiknek ajánlható ez a szenvedély?

A megunhatatlan puzzle élményt elegendő csak egyszer megtapasztalni és onnantól kezdve garantálhatóan nincs megállás. Hogy kinek való? Bárkinek, mindenkinek: kortól, és egyéb állapottól függetlenül. Soha nem késő kipróbálni. Aztán ahogy napról-napra egyre jobban látható a kép, egyre több részletre derül fény, egyre inkább elkönyvelhető az a fajta lelkesedés, ami újabb és újabb kihívások teljesítésére sarkall, és aminek az ereje idővel sem lankad!

A fotó forrása: VGstockstudio / Shutterstock.com